Historiek

In de vorige eeuw was het in Klein-Brabant niet de gewoonte om ’s morgens koffie te drinken.

Een glas bier en een boterham met kaas of boter volstonden als ontbijt. Mensen aten wat de boerderij hen gaf en de boer met zijn huishouden leefde er goed van. De voornaamste volksdrank was het bier en dat bij alle gerechten en op alle uren van de dag. De herbergen en de bevolking haalden hun bier in het “banale panhuis”, ook wel de “brouwpan” genoemd. Het panhuis was de enige plaats waar bier verkocht mocht worden. Wanneer de klanten niet tevreden waren, werd het bier door de schepenen gevisiteerd en gekeurd. Voldeed het niet aan de eisen, dan kreeg de meester van het panhuis een zware boete. Een panhuis was herkenbaar aan een schild met onderschrift of, als dat ontbrak, aan de afbeelding van een jeneverbes boven de ingang.

Ons Panhuis staat dus voor meer dan zijn naam alleen. In een interieur van klassiek en modern wordt betaalbaar no-nonsense eten geserveerd. Het is er ontspannen tafelen voor iedereen, bij alle gelegenheden en aan eerlijke prijzen.